Полша внедрява интелигентно отчитане на водомерите с LoRaWAN мрежа(снимка: CC0

...
Полша внедрява интелигентно отчитане на водомерите с LoRaWAN мрежа(снимка: CC0
Коментари Харесай

LoRaWAN мрежа обхваща хиляди водомери в Полша


Полша внедрява интелигентно отчитане на водомерите с LoRaWAN мрежа
(снимка: CC0 Public Domain)

Полският снабдител на IoT решения AIUT внедри LoRaWAN мрежа за локалната ВиК компания в град Пекари Слашки. Задачата на мрежата е да свързва интелигентните водомери в града.

Първоначалният обсег планува включване на 6500 IoT устройства към умните водомери в града, заяви. Системата ще може да се уголемява за поддържане на спомагателни приложения за „ образован град ”. Пекар Слашки има 55 000 поданици и се простира на 40 квадратни километра.

Инсталаторът е работил с френската IoT компания Kerlink по плана. Kerlink дефинира плана като „ най-голямата ” мрежа от вида в Полша. Фирмата се хвали с със 120 000 „ съоръжения ” на LoRaWAN в 69 страни, във „ всички първоначални IoT вертикали ”.
още по тематиката
Новата LoRaWAN мрежа е ориентирана единствено към водомерите. Kerlink обаче допуска, че съществуващата мрежа ще може да се употребява като „ трамплин ” за по-нататъшни приложения за образован град.

AIUT съобщи, че дава „ лесна за потребление и бърза за осъществяване ” система за отдалечено отчитане, измервания и разкриване на течове. Почасовите и ежедневни регистрирания ще оферират „ мониторинг в действително време ” на общинската водоснабдителна мрежа и ще понижат експлоатационните разноски за поддръжката ѝ.

„ Системата отваря пътя за създаване на приложения за интелигентни градове и демонстрира, че неизбежното потребление на е стратегическото направление за развиване на полската стопанска система, което е доказано от полското министерство на цифровизацията ”, гласи изказване на фирмите-изпълнители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР