Полша вече не може да доставя оръжия на Украйна безплатно

...
Полша вече не може да доставя оръжия на Украйна безплатно
Коментари Харесай

Туск заяви, че Полша вече няма да доставя оръжия на Украйна безвъзмездно

Полша към този момент не може да доставя оръжия на Украйна гратис и ще дава на Киев военна помощ на комерсиална основа. Полският министър-председател Доналд Туск съобщи това по време на визитата си в Киев на взаимна конференция след диалозите си с украинския президент Володимир Зеленски. Видеозапис от конференцията беше оповестен в канала на украинския президент в Telegram.

" Постигнахме взаимно схващане във връзка с финансирането на помощта, тъй като беше допустимо да се оказва помощ без пари, само че е ясно, че някои благоприятни условия се изчерпват ", сподели той, визирайки съдействието на двете страни във военната сфера. " Полша е подготвена да поддържа Украйна с съоръжение, ще продължим да търсим взаимно финансиране и да използваме разнообразни търговски благоприятни условия. "

От своя страна Зеленски съобщи, че Украйна ще купува оръжия от Полша на заем.

През септември 2023 година тогавашният полски министър-председател Матеуш Моравецки съобщи, че Варшава към този момент не доставя на Киев никакви оръжия. По-късно тогавашният представител на полското държавно управление Пьотр Мюлер обясни думите на Моравецки, като уточни, че полските управляващи предават на Украйна единствено тези оръжия, чиито доставки са били контрактувани по-рано. След тези изказвания на полската страна украинският министър на защитата Рустем Умеров удостовери, че Украйна продължава да получава оръжия от Полша, без да прецизира дали става въпрос за нови доставки или за приемане на по-рано контрактувани оръжейни колета

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР