Полша вдигна изтребители заради предполагаемата активност на руската авиация за

...
Полша вдигна изтребители заради предполагаемата активност на руската авиация за
Коментари Харесай

Полша вдигна изтребители заради предполагаемата активност на руската авиация за далечни разстояния

Полша подвигна изтребители поради хипотетичната интензивност на съветската авиация за далечни дистанции. Това изказване направи оперативното командване на въоръжените сили на Полша.

„ Информираме ви, че има интензивна активност на авиацията на далечни дистанции на Руската федерация. Предупреждаваме, че е задействана полската и съюзническата авиация, което може да докара до повишение на равнищата на звук, изключително в южната и източната елементи на страната “.  Това се споделя в изказване на командването в X (бивш Twitter).

Полските въоръжени сили към този момент приложиха сходна мярка на 13 януари. В края на декември 2023 година оперативното командване заяви, че въздушните граници на Полша са били нарушени от незнаен обект. По-късно полският президент Анджей Дуда свика незабавна среща с управлението на Министерството на защитата. Началникът на Генералния щаб на полските въоръжени сили военачалник Веслав Кукула твърди, че съветска ракета е била във въздушното пространство на страната. Въз основа на резултатите от инспекцията на региона, където предходния ден беше видяна ракета да лети във въздушното пространство от Украйна, полските бойци не откриха нищо, което да съставлява опасност

Източник: ТАСС, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР