Полша стъпи на европейския връх във волейбола, след като детронира

...
Полша стъпи на европейския връх във волейбола, след като детронира
Коментари Харесай

Полша детронира Италия за втора европейска титла по волейбол

Полша стъпи на европейския връх във волейбола, откакто детронира Италия с 3:0 (25:20, 25:21, 25:23) на финала на шампионата на Стария континент в Рим. Това е едвам втората купа за поляците след пет изгубени финала и първа от 2009 година насам. За триумфа си те заслужиха чек за 500 000 евро.


И двата тима доближиха до борбата за златото във Вечния град без да позволен нито една загуба от началото на шампионата, на който България бе съдомакин дружно с Италия, Израел и Северна Македония. В полуфиналите в четвъртък поляците се постановиха с 3:1 против отбора на Словения, до момента в който Италия бе безапелационна и надделя Франция с 3:0.

Във финалния дуел поляците демонстрираха галактическо равнище, като не дадоха съвсем никакви шансове на европейските и международни първенци. В първите два гейма на процедура началните удари на натурализирания кубинец и на центъра Норберт Хубер правеха разликата сред двата отбора и след 25:20 и 25:21 " Дружина полска " взе солидна преднина в резултата.

Третата част пък несъмнено беше най-оспорваната, като италианците на няколко пъти вършиха опит да се откъснат с няколко точки, само че поляците съумяваха да останат близо в гейма, а в края демонстрираха и повече самообладание, с цел да измъкнат сета след 25:23, а с това и мача.

Най-резултатен за първенците бе Вилфредо Леон с 13 точки (3 аса), с 12 точки приключи Норберт Хубер (5 аса, 2 блокади). 10 точки осъществя Лукаш Качмарек. За противника Даниеле Лавия добави 13 точки (2 блокади), 10 осъществя Алесандро Микелето (1 блокада). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР