Полша ще задели повече пари от предвиденото за своята армия,

...
Полша ще задели повече пари от предвиденото за своята армия,
Коментари Харесай

Полша увеличава разходите за отбрана

Полша ще задели повече пари от плануваното за своята войска , осведоми Агенция Ройтерс. Руската офанзива против Украйна накара полското държавно управление да се замисли върху способността на армията.

Инвазията на Русия в Украйна раздруса мощно Полша, където още витаят спомените за руската доминация след Втората международна война.

Ярослав Качински показа, че ще има изменение в бюджета за защита през идната година. 3% от брутния вътрешен артикул ще бъдат заделени като спомагателни средства за армията.

Полша годишно отделя 2% от своя Брутният вътрешен продукт за защита, като част от уговорките си като член на НАТО.

Законът за отбрана на Отечеството е предвиждал това да се случи през 2024 година, само че скорошните събития форсираха този развой.

Министърът на защитата Мариуш Блашчак, показа че броят на полските военнослужещи ще се усили на 300 000. Сегашният им брой е към 143 000. Той добави, че в този момент Полша има потребност от мощна войска, защото " Империята на злото " се пробва да се възроди.

Наясно сме с рестриктивните мерки, които произтичат от регламентите на Европейски Съюз по отношение на бюджетния недостиг от 3%, показа Качнски. Провеждаме диалози и се надяваме, че по-големите разноски за защита да не бъдат част от недостига. Това е извънредно значимо, добави той.
 100 000 украинци минали границата към Полша
100 000 украинци минали границата към Полша

Словакия разгласи изключително състояние поради наплива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР