Полша ще влезе във войната, ако Украйна не успее да

...
Полша ще влезе във войната, ако Украйна не успее да
Коментари Харесай

Полският посланик във Франция: Полша ще влезе във войната, ако Украйна не успее да се защити

Полша ще влезе във войната, в случай че Украйна не успее да се отбрани.

Това разгласи полският дипломат във Франция Ян Емерик Рошчишевски в ефира на френската телевизия Ел Се И.

" Не НАТО, Полша или Словакия усилват натиска, а Русия, която нахлу в Украйна. Русия, която завзема нейните територии. Русия, която убива нейния народ. И Русия, която отвлича украински деца. Следователно или Украйна ще отбрани своята самостоятелност, или ние ще би трябвало да влезем в този спор. Защото нашите съществени полезности, които са в основата на нашата цивилизация и нашата просвета, ще бъдат застрашени. Затова няма да имаме различен избор, с изключение на да влезем в спора ".



След коментара на дипломата полското посолство във Франция разгласява изказване, в което предизвести да не се изваждат думите на Рошчишевски от подтекста.

" По време на тридесетминутен диалог, дипломат Рошчишевски аргументира нуждата от съдружници, които да поддържат Украйна. Той също по този начин приказва за опасността, която Русия съставлява за Европа и европейските полезности (...). При деликатно чуване на целия диалог излиза наяве, че не е имало известие за директното влизане на Полша в спора, а единствено предизвестие за следствията, които може да има едно украинско проваляне: опцията от съветска офанзива или намеса в повече централноевропейски страни - балтийските страни и Полша ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР