Полша ще продължи да налага ветото си върху европейския пакт

...
Полша ще продължи да налага ветото си върху европейския пакт
Коментари Харесай

Моравецки: Полша ще продължи да налага вето върху европейския пакт по миграцията

Полша ще продължи да постанова ветото си върху европейския пакт по миграцията, съобщи министър председателят Матеуш Моравецки, до момента в който блокът се пробва да реализира съглашение за система за разпределение на търсещите леговище, които доближават Европа без помощта на формалните канали, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Водещият представител на Европейски Съюз по въпросите на миграцията съобщи, че блокът е подготвен да реализира съглашение за оправянето с незаконната миграция, скоро откакто вчерашните диалози на министрите не доведоха до дефинитивно съглашение.

Както Берлин, по този начин и Рим са обезпокоени от повишаването на броя на идващите мигранти преди основни избори, отбелязва английската организация.

Управляващата в Полша партия " Право и правдивост " също се готви за избори на 15 октомври и едно от основните ѝ обещания е да отбрани Полша от незаконната миграция. Тя разгласи, че в деня на гласуването ще се организира и референдум по въпроса.

" Ще участвам идната седмица на съвещание на Европейския съвет, където ще наложа още веднъж ветото си на незаконната миграция ", съобщи Моравецки в изказване по малкия екран.

" Това е опит за посягане освен над суверенитета на Полша и други страни членки, а и опит за дестабилизиране на Европейски Съюз по недемократичен път ", добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР