Полша ще помогне за сформирането на коалиция от западни сили,

...
Полша ще помогне за сформирането на коалиция от западни сили,
Коментари Харесай

Зеленски призова във Варшава за предоставяне на изтребители на Украйна

Полша ще помогне за сформирането на коалиция от западни сили, които да дават бойни самолети на Украйна, както е направила по-рано тази година за танковете. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в тирада нощес в центъра на Варшава.

Русия няма да победи Европа, до момента в който Украйна и Полша работят в тясно съдействие, съобщи Зеленски. Той предизвести, че има опасност - солидарността за Украйна да отслабне и сподели, че артилерията и танковете би трябвало да бъдат предоставени, когато са нужни за борбата на фронта.

Украйна се надява да стартира контраатака през идните седмици или месеци и желае да си обезпечи от Запада съвременни изтребители, като да вземем за пример американските F-16.

Варшава е непосредствен съдружник на Киев и оказа помощ за активизирането на поддръжката в западните страни, за даването на Украйна на танкове, като част от коалиция от страни.

" Солидарността би трябвало да продължи. Когато борбата изисква артилерия, тя би трябвало да бъде обезпечена. Когато за победа са нужни танкове, те би трябвало да са на фронта. Когато независимостта изисква изтребители не би трябвало да обръщаме внимание по какъв начин Русия ще реагира и не би трябвало да гледаме кое число е по-безопасно да стои до буквата F-16 или друго ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР