,,Полша ще получи достъп до 137 милиарда евро от фондовете

...
,,Полша ще получи достъп до 137 милиарда евро от фондовете
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Полша ще получи достъп до 137 млрд. евро от фондовете на ЕС

,,Полша ще получи достъп до 137 милиарда евро от фондовете на Европейски Съюз, откакто новото държавно управление на страната стартира да ползва промени, които съгласно него ще възстановят независимостта на правосъдната система``.

Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи Ройтерс.

,,Размразяването на средствата беше заричане на проевропейското съдружно държавно управление на министър-председателя Доналд Туск. Достъпът до тях ще даде подтик на вложенията в стопанската система, наранена от последствията от войната в Украйна и от слабостта на огромния търговски сътрудник Германия.``

" Имам положителни вести ", съобщи Фон дер Лайен на конференция във Варшава. " Следващата седмица колегиумът на комисарите ще разгласи две решения за европейските фондове, които сега са замразени за Полша. Тези решения ще доведат до отпущането на 137 милиарда евро за Полша ".

Тя съобщи, че Полша ще получи достъп до близо 60 милиарда евро от фондовете, предопределени за възобновяване на страните след коронавирус пандемията и за отказването им от изкопаемите горива.

,,Варшава ще може да се възползва и от към 76,5 милиарда евро от кохезионните фондове, предопределени да оказват помощ за повишение на виталния стандарт в най-бедните страни членки на Европейския съюз``, сподели още ръководителят на Европейската комисия.

,,Полша към този момент има достъп до 5 милиарда евро, които не зависеха от изискванията за господство на закона.``
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР