Полша ще отмени на практика всички въведени заради КОВИД-19 ограничения

...
Полша ще отмени на практика всички въведени заради КОВИД-19 ограничения
Коментари Харесай

Полша отменя всички ковид ограничения

Полша ще анулира на процедура всички въведени поради КОВИД-19 ограничавания идната седмица, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на министъра на опазването на здравето Адам Неджелски.

От понеделник към този момент няма да е наложително носенето на маска на закритите обществени места, заяви през днешния ден Неджелски. Единственото изключение ще са здравните заведения, където маски ще останат наложителни за чиновниците и пациентите.

Полският здравен министър сподели, че други ограничения, които ще бъдат анулирани, са наложителната карантина за някои идващи в Полша пасажери и домашната изолираност на хората, които живеят дружно с човек, дал позитивен тест за ковид. Задължението за домашна изолираност остава в действие за хората с позитивен тест.

Решението идва на фона на спад в броя на новите инфектирани в Полша, отбелязва АП.

" Най-важният детайл обаче е обстановката в лечебните заведения ", уточни Неджелски и изясни, че провокираната от разновидността Омикрон вълна на инфекции е довела до по-малко хоспитализации, в сравнение с при предходните.

Той сподели още, че мигрантската рецесия, която избухна поради съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, не е довела до увеличение на случаите на ковид в Полша, макар че за един месец война в страната са пристигнали над 2 милиона бежанци, съобщи Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР