Полша ще отговори със същата сила, ако Русия закрие свои

...
Полша ще отговори със същата сила, ако Русия закрие свои
Коментари Харесай

Полша се закани да отговори, ако Русия затвори консулството ѝ в Смоленск

Полша ще отговори със същата мощ, в случай че Русия закрие свои дипломатически задачи, сподели полският министър председател в петък, откакто Москва съобщи, че е решила да затвори консулството на Варшава в Смоленск, съобщи " Ройтерс ".

Войната в Украйна мощно утежни връзките сред Варшава и Москва. Полша упреква Русия, че се пробва да дестабилизира страната с акции за дезинформация и шпионаж, до момента в който Москва осъди това, което счита за враждебна изразителност от страна на Варшава.

" Редовно получаваме информация за нападателни дипломатически дейности от Русия ", сподели Матеуш Моравецки на конференция. " Ако в последна сметка се стигне до такава степен, че Русия стартира да ликвидира нашите офиси, ние ще отговорим със същото ", добави той.

Агенция " Интерфакс " заяви, че Русия е взела решение да затвори консулството заради това, което тя назовава " антируски дейности " на Полша.

 Полша разгласи, че е задържала съветски разузнавач Полша разгласи, че е задържала съветски разузнавач

Консулството в Смоленск е от изключително значение за Полша, защото е натоварено да се грижи за гробищния комплекс в Катин и мястото на въздушната злополука от 2010 година

Полски офицери са били убити от руските сили в Катинската гора в Западна Русия през 1940 година

През 2010 година президентът Лех Качински и още 95 души, в това число висши политици и военни, починаха, откакто самолетът им се разруши в гъста мъгла в Смоленск, до момента в който пътуваха за отбелязване на годишнината от убийствата в Катин.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР