Полша ще модернизира стената на границата си с Беларус, за

...
Полша ще модернизира стената на границата си с Беларус, за
Коментари Харесай

Полша и Финландия искат промени в миграционната политика на ЕС

Полша ще модернизира стената на границата си с Беларус, с цел да изолира по-добре границата против неразрешена миграция. Това съобщи министър председателят на страната, представен от Асошиейтед прес.

Доналд Туск уточни, че и Полша, и Финландия виждат нуждата от промени в законодателството на Европейския съюз в региона на търсенето на леговище. По думите му сегашната миграционна политика на Европейски Съюз е несъответстваща.

Туск организира работна среща с финландския министър председател Петери Орпо. Финландия и Полша са подготвени да си сътрудничат за твърда паневропейска политика по отношение на незаконната миграция. Ние също се интересуваме от промяна на закона за убежището, защото правната среда през днешния ден в Европейския съюз е несъответстваща на заканите, подбудени от политиката на Русия и Беларус, добави полският министър-председател.

По думите му както Полша, по този начин и Финландия желаят да си сътрудничат с други народи в района за подсилване на техните граници и защита, а също и гражданска защита в отговор на нападателната политика на Русия.

Орпо назова актуалната обстановка със сигурността " сериозна " и акцентира, че двете страни ще продължат да поддържат Украйна и ще развиват личното си съдействие в бранша на защитата и въоръженията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР