Полша ще изпрати днес на Украйна първите танкове Леопард 2

...
Полша ще изпрати днес на Украйна първите танкове Леопард 2
Коментари Харесай

Полша ще изпрати днес на Украйна първите танкове Леопард 2

Полша ще изпрати през днешния ден на Украйна първите танкове " Леопард 2 " от обещаните общо 14, съобщи организация Блумбърг, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни на източника на Блумбърг полският министър председател Матеуш Моравецки ще разгласи доставката през днешния ден, по време на визитата си в Киев, отдадено на първата годишнина от нахлуването на съветските сили в Украйна.

Дания е " отворена " да даде на Украйна изтребители, с цел да подкрепи военните ѝ старания против съветската инвазия, съобщи в това време датският министър на защитата.

" Няма да изключа, че в някакъв миг може да се наложи да се прегледа опцията за даване на изтребители ", съобщи изпълняващият длъжността министър на защитата Тролс Лунд Поулсен.

Датските Военновъздушни сили са закупили 77 изтребителя Ф-16 от 1970 година до в този момент. Около 30 от тях сега са в употреба, оповестяват локалните медии.

Тази година Украйна изиска от западните си съдружници по-модерни оръжия, в това число изтребители.

Западните страни, които са дали на Украйна оръжия, до момента отказваха да изпратят изтребители или оръжия с огромен обхват на деяние, които могат да нанасят удари в дълбочина на територията на Русия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР