Полша ще изпрати 2000 войници на границата си с Беларус,

...
Полша ще изпрати 2000 войници на границата си с Беларус,
Коментари Харесай

Полша ще изпрати 2000 войници на границата си с Беларус

Полша ще изпрати 2000 бойци на границата си с Беларус, заяви заместник-министърът на вътрешните работи пред организация ПАП, което е два пъти повече от поисканото от Граничната защита, с цел да се спрат противозаконните прекосявания и за поддържане на стабилността, съобщи Ройтерс.

Полша е все по-загрижена за граничния регион, откогато стотици закалени в борби наемници на съветската частна военна компания " Вагнер " дойдоха в Беларус предишния месец по покана на президента Александър Лукашенко.

Беларус стартира военни учения наоколо до границата тази седмица и Лукашенко няколко пъти съобщи, че възпира бойците от " Вагнер ", които желаят да атакуван Полша.

В Полша също по този начин се следи увеличение на броя на мигранти най-вече от Близкия изток и Африка, които се пробват да преминат границата през последните месеци. През последните две години Варшава упреква Беларус, че събира групи от мигранти в небогати страни и ги препраща нелегално през границата, с цел да подклажда неустойчивост.

" Това укрепване ще бъде не с 1000, а с 2000 бойци ", съобщи Мачей Васик пред ПАП. " Това решение беше взето от Комисията по сигурността, това решение беше взето от министъра (на отбраната) Мариуш Блашчак. "

ТАСС уточни, че попълнението ще бъде ситуирано по границата до две седмици.

Васик означи, че всички опити за незаконно влизане в Полша на мигранти към този момент се провеждат от беларуските управляващи.

Ако имахме същински граничари от другата страна, а не служби за трафик, такова нещо въобще нямаше да има, сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР