Полша ще изчисли загубите през годините на Втората световна война

...
Полша ще изчисли загубите през годините на Втората световна война
Коментари Харесай

Полша ще поиска от Русия компенсация за щетите, причинени от Съветския съюз

Полша ще пресметна загубите през годините на Втората международна война и ще изиска обезщетение от Русия, сподели полското външно министерство.
„ Изчисляването на военните загуби, понесени от Съюз на съветските социалистически републики, ще бъде направено въз основа на изследвания, сходни на тези, довели до съставянето на отчет за вредите, породени на Полша вследствие на немската експанзия и окупация по време на Втората международна война на 1939-1945 година ", се споделя в известието.

В средата на октомври Варшава изпрати дипломатическа нота до Берлин с искане за към 1,3 трилиона $ репарации за Втората международна война. Все още няма формален отговор, само че немското държавно управление неведнъж е заявявало, че няма да направи нищо сходно: Полша получи много огромни репарации незабавно след войната и няма причина да се съмняваме в отхвърли й да заплати през 1953 година

Заедно с това доста полски политици неведнъж призоваваха за сходни искания и към Русия. Това съобщи по-специално ръководителят на ръководещата партия " Право и правдивост " Ярослав Качински, а президентът Анджей Дуда неотдавна поддържа концепцията.

Руското външно министерство назова тези претенции несъответстващи и лежащи в областта на политическите мечти. Както означават в дипломатическото ведомство, Полша се пробва да реши личните си вътрешнополитически проблеми, базирайки се на „ историческия ревизионизъм “. В Кремъл изказванията на Полша бяха счетени за неистова русофобия и „ нездравословен политически екстремизъм “.

Червената войска освобождава Полша от нацистките нашественици през 1944-1945 година Съветските загуби в тази интервенция възлизат на повече от 600 хиляди души. Освен това Съюз на съветските социалистически републики оказа голяма помощ за следвоенното възобновяване на републиката. Само във Варшава бяха обезвредени десетки хиляди мини, възобновени мостове и пътища. На популацията са дарени храни, въглища и гориво.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР