Полша ще дари на Украйна изтребители МиГ-29, които нейните пилоти

...
Полша ще дари на Украйна изтребители МиГ-29, които нейните пилоти
Коментари Харесай

Полша дарява руските си изтребители на Украйна

Полша ще подари на Украйна изтребители МиГ-29, които нейните водачи са подготвени да летят, а на собствен ред Полша ще получи F-16, създадени в Съединени американски щати. Financial Times заяви по-рано в неделя, че двете страни договарят за доставка на самолетите.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен удостовери в неделя, че Съединени американски щати работят с Варшава за доставка съветски изтребители на Украйна, заяви Politico. „ Работим с Полша, с цел да забележим дали можем да запълним нещо, което те да дават на украинците “, сподели Блинкен в изявление за CNN.

Блинкен сподели също, че Съединени американски щати документират случаи на набези против цивилни и потребление на избрани неразрешени оръжия, които биха могли да съставляват доказателство пред Международния углавен съд за хипотетични военни закононарушения в Украйна, произлизащи от нашествието на Русия. Той добави, че Съединени американски щати ще поддържат украинските бежанци и страните, които ги одобряват.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР