Полша ще бъде последният домакин на Европейското първенство по волейбол

...
Полша ще бъде последният домакин на Европейското първенство по волейбол
Коментари Харесай

Полша е четвъртият домакин на Евроволей 2021 за мъже

Полша ще бъде последният хазаин на Европейското състезание по волейбол за мъже през 2021 година. „ Дружина полска” се причисли към Естония, Финландия и Чехия, които бяха определени по-рано. Четирите страни ще провеждат взаимно континенталната конкуренция. Съобщението за избора на Полша бе поместено на уеб страницата на локалната федерация.

Кандидатурата бе декларирана още преди две години. Страната ще бъде хазаин на най-вече мачове по време на шампионата – 15 дуела от груповата фаза, четири срещи от осминафиналите, два четвъртфинала, двата полуфинала, финалът и мачът за третото място. По този метод Полша ще е хазаин на общо 25 срещи.

От ЦЕВ (б.а. Европейската волейболна конфедерация) взеха решение, че идващото издание на континенталния шампионат ще се играе по формулата от тази година: 24 тима, разграничени в четири групи от по шест тима всяка.

Националните тимове, които ще вземат присъединяване, с изключение на четирите домакина, ще бъдат осемте най-високо класирани тимове в тазгодишното издание, надлежно Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия. Към тях ще се причислят и най-хубавите 12 тима от квалификациите, които ще се проведат през лятото на 2020 година

Полша ще провежда шампионата на Стария континент за трети път в историята си. Първият път беше през 2013 година, когато е съорганизатор с Дания. Четири години по-късно Полша бе единствен хазаин на събитието.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР