Полша реши да разпусне дисциплинарната камара на Върховния съд в

...
Полша реши да разпусне дисциплинарната камара на Върховния съд в
Коментари Харесай

Полша премахва дисциплинарната камара на Върховния съд по искане на ЕС

Полша реши да разпусне дисциплинарната камара на Върховния съд в сходство с настояванията на Европейския съюз, заяви министър-председателят Матеуш Моравецки.

" Имаше въпрос за дисциплинарната камара на Върховния съд. Да. Възнамеряваме да я разпуснем ", съобщи Моравецки по време на пленарно съвещание на Европейския парламент, представен от Ройтерс.
 Фон дер Лайен: Европейски Съюз няма да разреши на Полша да изложи на риск полезностите на блока Фон дер Лайен: Европейски Съюз няма да разреши на Полша да изложи на риск полезностите на блока
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Брюксел " няма да разреши " на Полша да изложи на " риск " полезностите...

Моравецки съобщи, че камарата ще бъде разпусната, защото " въведените механизми, механизмите на правосъдната отговорност, не дават отговор на нашите упования ".

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Варшава заплашва правния ред на Европейски Съюз, откакто Полша е избрала да даде приоритет на националното законодателство пред законите на блока. Тя също по този начин изиска от висшия съд на Европейски Съюз да наложи санкция на Полша, а Моравецки упрекна Брюксел в изнудване.

Той предложи в границите на Съда на Европейски Съюз да бъде основана " камара ", в която европейски конституционни съдии да могат да разискват всички зараждащи различия в границите на блока.

Варшава сътвори Дисциплинарната камара още през 2017 година като част от правосъдните си промени.
 Управляващите в Полша намерено провокира Европейски Съюз: Не се поддаваме на изнудване Управляващите в Полша намерено провокира Европейски Съюз: Не се поддаваме на изнудване
Полските водачи имат обръщение към Европейски Съюз преди обръщението на премиера Матеуш Моравецки до Европейския парламент през днешния ден, 19 октомври: " Ние не...

Връзките сред Варшава и Брюксел се утежниха по-рано този месец, откакто полският Конституционен съд съобщи, че два основни члена от Договора за Европейския съюз са несъвместими с полската конституция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР