Полша продължава защитата на световната си титлаОтборът на Полша си

...
Полша продължава защитата на световната си титлаОтборът на Полша си
Коментари Харесай

Полша продължава защитата на световната си титла

Полша продължава отбраната на международната си купа
Отборът на Полша си обезпечи място измежду четирите най-хубави на Световното състезание по волейбол, макар че позволи загуба с 2:3 гейма от домакина Италия – (25:14, 21:25, 25:18, 17:25, 11:15). Убедителната победа на Сърбия против италианците и триумфа на Полша над сърбите с 3:0 по-рано означаваше, че,,Скуадра адзура “ се нуждаеше от безапелационен триумф с 3:0 и Полша да не завоюва гейм или означи повече от 60 точки общо за мача.

Пред 12, 000 фенове в зала,,Пала-Алпитур “ в Торино задачата пред играчите на Джанлоренцо Бленджини бе доста тежка и още в първите минути италианците бяха в ролята на догонващи в резултата. Полша бе неудържима в първия гейм и се класира за полуфиналите след 25:14. Селекционерът на,,дружина полска “ Витал Хайнен инструктира Михал Кубяк да дава отговор персонално за един от най-силните в италианския тим в лицето на диагонала Иван Зайцев и тази тактичност се отплати, откакто Кубяк на два пъти блокира Зайцев и записа седем точки в откриващия гейм.

Вече обезпечили си място в топ 4 на Мондиала, поляците се успокоиха във втория гейм, а това разреши на италианците да изравнят резултата след 25:21. В третата част запасите на Полша записаха няколко доста положителни набези и си върнаха задатъка след 25:18. Италия нямаше желание да напусне шампионата с проваляне и докара мача до тайбрек след превъзходно включване на Луиджи Рандацо, който осъществя седем точки в частта - 25:17. В тайбрека в последна сметка,,адзурите “ завоюваха след 15:11, което е дребна разтуха за домакина на финалната шестица.

Най-полезен за спечелилите бе Давиде Канделаро с 12 точки от пейката, до момента в който Матеуш Биеник приключи със същия актив за поляците. Успехът на Полша ги изкачи на първа позиция в групата пред тима на Сърбия, което значи, че в спор за място на финала двойките опълчват Бразилия-Сърбия и САЩ-Полша. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР