Полша прекратява временно вноса на украинско зърно, за да смекчи

...
Полша прекратява временно вноса на украинско зърно, за да смекчи
Коментари Харесай

Полша временно прекратява вноса на украинско зърно

Полша приключва краткотрайно вноса на украинско зърно, с цел да смекчи спада на вътрешните цени, само че преносът през нейна територия остава в действие, заяви министърът на земеделието Роберт Телус.

Той е на поста от един ден откакто неговият предходник подаде оставка поради митинги на полските фермери против обезценяването на тяхната продукция. Транзитът на украинско зърно ще бъде следен деликатно с цел да се подсигурява, че то не остава в Полша, посочи Телус след диалози с украинския си сътрудник.

Фермерски митинги против украинския импорт през днешния ден имаше и в Румъния, където се оплакват от ценовия срив - над 100 евро на звук. Големи количества украинско зърно, което е по-евтино от продукцията в Евросъюза, остава в източноевропейските страни поради логистични проблеми, от което страдат продажбите на локалните фермери, показва Ройтерс.



Миналия месец водачите на пет страни членки, в това число България, се оповестиха пред Еврокомисията за връщане на митата за украинско зърно, в случай че не бъде открит различен метод за прекъсване на селскостопанския импорт от Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР