Полша преговаря със САЩ за участие в програмата за споделяне

...
Полша преговаря със САЩ за участие в програмата за споделяне
Коментари Харесай

Полша преговаря за ядрени оръжия за защита от Русия

Полша договаря със Съединени американски щати за присъединяване в програмата за шерване на нуклеарни оръжия, с цел да се опълчи на възходящите закани от Русия, сподели президентът Анджей Дуда пред вестник Gazeta Polska.

Най-големият източноевропейски член на НАТО усилва военните разноски след нахлуването на Русия в прилежаща Украйна, само че до момента публични лица не са повдигали тематиката за търсенето на нуклеарни оръжия като възпиращ фактор, цитира BG ON AIR.

" Проблемът преди всичко е, че нямаме нуклеарни оръжия. Винаги има евентуална опция за присъединяване в нуклеарно шерване. Говорихме с американските водачи дали Съединени американски щати обмислят сходна опция. Темата е отворена ", сподели Дуда в мнения, оповестени в сряда.

Той добави, че няма " индикации, че в близко бъдеще " Полша ще се снабди с нуклеарни оръжия, осведоми Bloomberg TV Bulgaria.

Споделянето на нуклеарни оръжия е част от политиката на НАТО за нуклеарно въздържане, която разрешава на страни членки без такива оръжия да вземат участие в планирането на потреблението им от НАТО.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР