Полша предприема стъпки за осигуряване на допълнителни гаранции за сигурност

...
Полша предприема стъпки за осигуряване на допълнителни гаранции за сигурност
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Полша изпраща на Киев общо 14 изтребителя МиГ-29

Полша подхваща стъпки за обезпечаване на спомагателни гаранции за сигурност за Украйна от НАТО на идната през юли среща на високо ниво на алианса в литовската столица Вилнюс.

Това сподели полският президент Анджей Дуда на взаимна конференция с украинския си сътрудник Володимир Зеленски във Варшава, съобщи Ройтерс.

Според Дуда това ще усили военния капацитет на Украйна.

Полският президент заяви също, че неговата страна изпраща общо 14 изтребителя МиГ-29 на Украйна.

" Четири изтребителя МиГ-29 от запасите на Полша бяха предадени на украинските въоръжени сили в последните месеци. Сега се изпращат още четири изтребителя МиГ, тъй че стават общо осем ", сподели той.

" Имаме подготвеност... да изпратим още шест, които сега се приготвят. Предполагаме, че те могат да бъдат предадени скоро ", сподели Дуда.

Украинският президент Володимир Зеленски уточни, че желае Полша да стане основно значим сътрудник в многостранните старания за възобновяване на страната му откакто войната с Русия завърши.

На взаимната конференция с полския президент Дуда във Варшава, Зеленски насочи също и покана към компании от Полша да посетят Украйна преди края на войната, с цел да си обезпечат по-добри позиции на украинските пазари.

Зеленски сподели също, че ситуацията в град Бахмут в Източна Украйна е в действителност мъчно и Киев ще вземе " съответните решения ", в случай че има риск украинските войски там да бъдат обградени от съветските сили. Той добави, че най-важното за него е да се отбрани животът на военнослужещите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР