Полша отваря хотелите и моловете на 4 май, а детските

...
Полша отваря хотелите и моловете на 4 май, а детските
Коментари Харесай

В Полша отварят хотелите и моловете

Полша отваря хотелите и моловете на 4 май, а детските градини ще имат опцията да възобновят работа на 6 май. Това съобщи в сряда министър председателят на страната Матеуш Моравиецки, който показа проекта на Варшава за поетапна анулация на въведените поради ковид ограничаващи ограничения, предава Reuters.
Полша, най-голямата стопанска система в източното крило на Европейския съюз, стартира да отслабва някои от рестриктивните мерки в публичния живот по-рано през април, дружно с други страни, искащи да поддържат стопанската система, която пострада съществено от ограничаващите ограничения.
Моравиецки също по този начин удостовери проектите на държавното управление да организира президентските избори в страната на 10 май, както е планувано, или със закъснение най-много от две седмици, макар апелите на опозиционните партии за по-дълга пролонгация, съобщи организация Фокус.
По-нататъшни стъпки за топене на стопанската система, в това число наново отваряне на заведенията за хранене, ще бъдат оповестени на по-късна дата, сподели министър-председателят. Поляците към момента са длъжни да носят маски в публичните места, а учебните заведения ще останат затворени до 24 май. Правителството също по този начин не е показало по кое време може да отвори още веднъж границите на страната.
Полша, която има население от 38 милиона, регистрира 12 415 случая на новия ковид и 606 смъртни случая към сряда.
По отношение на проектите за президентските избори Моравиецки прикани Сената, горната камара на Народното събрание, да форсира разискванията си по отношение на законодателно предложение за разрешаване на гласоподаване по пощата вместо в изборните секции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР