Полша отложи изпълнението на плана за намаляване на зависимостта си

...
Полша отложи изпълнението на плана за намаляване на зависимостта си
Коментари Харесай

Полша отлага плана за зелена енергия

Полша отсрочи осъществяването на проекта за понижаване на зависимостта си от въглища , оповестява " Ройтерс ".

Властите в страната трансформираха статуса на своята енергийна политика до консултация преди изборите по-късно тази година. Това се случва след напън от страна на миньорските синдикати.

Министерството на климата разгласява през април документ, по който стартира да работи  причинявайки огромни разтърсвания на енергийните пазари.

Той приканва за удвояване на възобновимия потенциал до 50 гигавата до 2030 година и в допълнение нарастване до 88 до 2040 година, само че уебсайтът на министерството на климата сподели, че в този момент ще се включи в актуализация на тактиката за цялата промишленост.
 Полша няма да затвори най-голямата си въглищна мина макар правосъдно решение
Полша няма да затвори най-голямата си въглищна мина макар правосъдно решение

Тя обезпечава 8 % от силата на страната

" Беше решено работата, вложена в документа, да бъде употребена за правене на по-широка енергийна тактика, обхващаща други промишлености ", сподели във вторник представителят на министерството Александър Бржозка пред " Ройтерс ".

По-рано този месец министър-председателят Матеуш Моравецки подписа съглашение с най-големия профсъюз , което приканва за повече съвещания по отношение на тактиката за полската енергийна промишленост.

Полша няма да извърши правосъдно решение, провокирано от опасения за околната среда, за прекъсване на работата в мината за лигнитни въглища " Туров " след 2026 година

През 2021 година държавното управление съобщи, че страната ще продължи да добива въглища, които се употребяват за генериране на към 70% от силата на Полша, до 2049 година

Михал Хетмански, началник на Instrat, основан във Варшава самостоятелен мозъчен концерн, сподели, че смяната на статута изключва опцията проектът да бъде признат преди изборите през октомври или ноември, добавяйки, че " още веднъж слага под въпрос мандата на държавното управление въобще да възнамерява енергиен преход. Странно е, че държавното управление желае да се съветва със тактиката скоро откакто я предложи заради натиска от мощни синдикати на въгледобива ", сподели Хетмански пред " Ройтерс ".
 Полша забрани вноса на съветски въглища
Полша забрани вноса на съветски въглища

Правителството одобри закон за заледяване на активи на компании, подкрепящи Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР