Полша организира днес военен парад, за да покаже най-модерните си

...
Полша организира днес военен парад, за да покаже най-модерните си
Коментари Харесай

Полша демонстрира военна мощ на парад преди изборите на 15 октомври

Полша провежда през днешния ден боен церемониал, с цел да покаже най-модерните си оръжия и отбранителни системи преди изборите, планувани за 15 октомври, до момента в който войната в югоизточната ѝ съседка Украйна бушува, съобщи Асошиейтед прес.
Множество хора се събраха макар високите температури, достигащи 35 градуса, с цел да видят американските танкове " Ейбрамс ", артилерийските системи " Хаймарс " и ракетните системи " Пейтриът ", както и южнокорейските изтребители FA-50 и гаубиците К9.

Откакто Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 година, дясното държавно управление на Полша отдели повече от 16 милиарда за танкове, системи за прехващане на ракети и изтребители, множеството от тях закупени от Съединени американски щати и Южна Корея.
Полша, която е членка на НАТО, поддържа Киев във войната му против Русия.

Парадът се организира в полската столица на годишнината от борбата при Варшава през 1920 година, в която полските войски побеждават болшевишките сили, които напредват в Европа.

Модернизацията на армията укрепи отбранителните качества на Полша, а някои детайли замениха създаденото в Съюз на съветските социалистически републики и Русия съоръжение, което Полша подари на Украйна. Полша образува една от най-силните армии в Европа, с цел да укрепи възпирането на евентуални агресори и усили броя на войските си по границата на основния съветски съдружник Беларус.
Демонстрирането на военна мощност е и метод за полското държавно управление да притегли поддръжката на гласоподавателите преди изборите през октомври, на които ръководещата популистка партия " Право и правдивост " ще се бори да завоюва невиждан трети мандат, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР