Полша официално прекрати днес временния контрол по границата си със

...
Полша официално прекрати днес временния контрол по границата си със
Коментари Харесай

Полша официално отмени днес граничния контрол по границата си със Словакия

Полша публично приключи през днешния ден краткотрайния надзор по границата си със Словакия, съобщи ДПА, като посочи, че Варшава вкара инспекциите предходната година в опита си да ограничи незаконната миграция.

Разпоредената от полското държавно управление, ръководено от премиера Доналд Туск, анулация на инспекциите влезе в действие в среднощ, осведомиха полската новинарска организация ПАП и полския частен канал ТВН24.

 

" Решението за анулация на инспекциите беше обусловено от стабилизацията на обстановката с мигрантите по по този начин наречения Балкански маршрут и изгубването на опасността за противозаконна миграция на полско-словашката граница ", съобщи в петък полското вътрешно министерство.

 

Въпреки това обстановката с мигрантите ще продължи да се следи, което значи, че е допустимо инспекциите на границата сред двете прилежащи страни членки на Европейски Съюз да се възобновят при нужда.„

 

Полша и Словакия членуват дружно и в Шенгенското пространство, в което придвижването сред страните е свободно, няма гранични инспекции, а когато има, за тях се взема решение на място. Полша бе въвела граничния надзор на 4 октомври предходната година.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР