Полша официално подаде документи в Съда на Европейския съюз с

...
Полша официално подаде документи в Съда на Европейския съюз с
Коментари Харесай

Полша опитва да отмени забраната на бензинови и дизелови коли в ЕС

Полша публично подаде документи в Съда на Европейския съюз с искане за отменяне на три от главните климатични политики на Европейския съюз. Една от тях е цялостната възбрана за продажбата на нови бензинови и дизелови коли от 2035 година Това бе една от най-полемичните тематики в последните две години на равнище Европейски съюз. Според подадените от Полша документи сходна мярка би влошила общественото неравноправие.
" Оспорваният правилник постанова несъразмерни тежести, свързани с прехода към подвижност с нулеви излъчвания, върху европейските жители. Особено върху тези, които са в по-неблагоприятно положение, както и върху бранша на европейските автомобилни компании ", показва Полша в своите претекстове.
Европейският закон бе дефинитивно признат през март. При гласуването България, Румъния и Италия се въздържаха, а Полша беше срещу. Окончателното приемане се случи след месеци на закъснение поради съпротивата на Германия. Тя в последна сметка си издейства изключение за коли, работещи със синтетични горива.
Очаквано Полша желае отменяне и на закона за националните цели за понижава на излъчванията, защото " заплашва енергийната сигурност на Полша ". Най-зависимата от въглищата страна членка желае и унищожаване на политиката за реформиране на пазара на въглеродни излъчвания в Европейския съюз, защото той Дможе да понижи работните места в добива на въглища и да усили общественото неравноправие ".
Правителството желае и трите закона да бъдат анулирани. Всеки беше признат с болшинство от страните в Европейски Съюз. Полша обаче е на мнение, че е трябвало да бъдат признати с цялостно единогласие поради въздействието, което биха могли да окажат върху енергийните миксове на страните.
Предизвикателствата са ориентирани към Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз - двата органа, които договарят и одобряват окончателните закони на Европейски Съюз.
Говорители на Европарламента и Съвета отхвърлиха коментар пред " Ройтерс ". Говорител на Европейската комисия, която предлага политиките на Европейски Съюз, сподели, че се проучват правните дейности.
Европейски Съюз има една от най-амбициозните политики в света във връзка с изменението на климата и прикани държавните управления да употребяват парите на Европейски Съюз, с цел да оказват помощ на уязвимите общности да влагат в чиста сила.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР