Полша официално е поискала разрешение от Германия да прехвърли танкове

...
Полша официално е поискала разрешение от Германия да прехвърли танкове
Коментари Харесай

Полша поиска официално от Германия разрешение да изпрати танкове Леопард 2 в Украйна

Полша публично е поискала позволение от Германия да трансферира танкове " Леопард 2 " в Украйна , сподели във вторник полският министър на защитата Мариуш Блашчак, представен от Associated Press.

" Берлин е получил настояването на Варшава " , написа Блашчак в " Туитър ", макар че немски публични лица не потвърдиха незабавно това.

" Германците към този момент получиха нашето искане за единодушие за прехвърлянето на танкове " Леопард 2 " на Украйна. Призовавам и немската страна да се причисли към обединението от страни, подкрепящи Украйна с танкове " Леопард 2 " . Това е нашата обща идея, тъй като става въпрос за сигурността на цяла Европа! ".

Припомянме, че , че ще изиска от Германия позволение да изпрати танкове " Леопард " в Украйна.

Тогава министър председателят Матеуш Моравецки съобщи, че страната му изгражда коалиция от народи, подготвени да изпратят танкове " Леопард " на Киев .

Дори и да не получи позволение от Германия, Варшава ще вземе своите решения , сподели той, без да прецизира какво има поради.

сподели пред френския ефирен канал LCI в неделя, че Полша не е желала публично утвърждението на Берлин да изпрати създадени в Германия танкове " Леопард ", само че добави, че " в случай че бъдем помолени, няма да пречим ".

По-късно в понеделник обаче стана ясно, че в ръководещата коалиция в Берлин и към момента немският канцлер Олаф Шолц не е дал официално позволение по въпроса.
 Полша дава танкове
Полша дава танкове " Леопард " на Украйна и без позволение от Германия

Варшава е подготвена на " ексцентрични дейности "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР