Полша обвини Русия в хакерска атака, блокирала достъпа на потребителите

...
Полша обвини Русия в хакерска атака, блокирала достъпа на потребителите
Коментари Харесай

Руски хакери атакуваха сайта на полската данъчна служба

Полша упрекна Русия в хакерска офанзива, блокирала достъпа на потребителите до онлайн системата за подаване на данъчни заявления, съобщава " Ройтерс ".

Ситуацията обтегна в допълнение вече изострените връзки сред Варшава и Москва заради войната в Украйна.

Западни чиновници показват, че съветското държавно управление е международен водач в хакерството и използва кибершпионаж против непознати държавни управления. От своя страна Москва многокократно е отричала да прави хакерски интервенции.

Януш Чешински, полски чиновник, отговарящ за цифровизацията, съобщи, че страната му разполага с информация, според която е доста евентуално Русия да е виновна за хакерската атака, осъществена през вчерашния ден.

Руското посолство във Варшава пък заяви, че към този момент е привикнало с обстоятелството, че " на Запад обвинявате Русия във всичко без доказателства. Това е още един подобен случай в добре познатия жанр " доста евентуално ".

Чешински посочи, че става въпрос за така наречен DDoS атака (за отвод на услуга), само че не е имало приключване на данни на данъкоплатците.

" Това е офанзива, която блокира достъпа до уеб страницата, само че не блокира сигурността и не излага нашите данни на риск ", увери той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР