Полша обвини Беларус в продължаващо транспортиране на мигранти до границата

...
Полша обвини Беларус в продължаващо транспортиране на мигранти до границата
Коментари Харесай

Полша: Беларус продължава да транспортира мигранти до границата

Полша упрекна Беларус в продължаващо превозване на мигранти до границата макар разчистването на бежанските лагери, оповестява БНР. Според граничната защита през вчерашния ден в региона са били докарани към 100 души. Охраната дефинира хората като доста нападателни и показва, че те са пробвали да влязат на полска територия със мощ.

Само през вчерашния ден е имало 208 опита да пресичане на браздата, се споделя още в известието на управляващите в " Туитър ".

В същото време пред литовски новинарски портал мигранти от Ирак декларират, че са били докарани до границата с Беларус с военни камиони и беларуските представители са пренебрегнали желанието им да се завърнат в родината си.

Полският министър председател Матеуш Моравецки през днешния ден е на посещаване в Естония, с цел да разиска обстановката със своя сътрудник Кая Калас. Според него Полша е изправена пред хибридна война, в която мигрантите и дезинформацията се употребяват като оръжие. Моравецки дефинира ставащото като - изтъквам - най-големия опит за дестабилизация на Европа от Студената война насам.

Проучване на вестник „ Жечпосполита “ демонстрира, че над 55% от поляците са обезпокоени от това рецесията по границата да не ескалира във въоръжен спор.

Междувременно стотици стачкуваха през вчерашния ден във Варшава и наоколо до границата с искане за помощ за мигрантите, написа epicenter.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР