Полша може да предостави на Украйна изтребители МиГ-29 през следващите

...
Полша може да предостави на Украйна изтребители МиГ-29 през следващите
Коментари Харесай

Полша може до края на април да изпрати на Украйна МиГ-29

Полша може да даде на Украйна изтребители МиГ-29 през идващите четири до шест седмици, сподели във вторник министър председателят Матеуш Моравецки, намеквайки, че съдружниците на Киев се приближават до съглашение за идната стъпка в оръжейната поддръжка за страната.

Полша съобщи, че е подготвена да изпрати руски изтребители МиГ-29 в Украйна като част от коалиция от страни. Въпреки това, защото съдружниците на Киев подхващат внимателен метод към прехвърлянето на бойни самолети, не е ясно какъв брой време може да отнеме сходен развой.

" Това може да се случи през идващите 4-6 седмици ", сподели Моравецки на конференция, запитан какъв брой време може да мине, преди Варшава да достави самолета.

Миналия четвъртък словашкият министър на защитата Ярослав Над сподели, че неговият полски сътрудник му е споделил на среща на Европейския съюз предходния ден, че Варшава ще се съгласи на взаимен развой за предаване на изтребители МиГ-29 на Украйна.

Над сподели, че е пристигнало време и Словакия да вземе решение дали да изпрати или не самолети в Украйна.

Бивши комунистически страни като Полша и Словакия, които в този момент са съдружници в НАТО, са изключително ярки поддръжници на Киев, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година Ангажиментът на Варшава към нейния комшия беше значим за убеждаването на европейските съдружници да дарят тежки оръжия на Украйна, в това число танкове, ход, на който до неотдавна се противопоставяха няколко държавни управления, в това число Германия, напомня " Ройтерс ".

Полша изпрати в Украйна 14 немски танка Leopard 2. Запитан в четвъртък какъв брой самолета МиГ-29 може да достави Варшава, Павел Шрот - началникът на кабинета на президента Анджей Дуда, сподели, че " сигурно няма " да бъдат 14.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР