Полша извика руския посланик, за да протестира срещу навлизането на

...
Полша извика руския посланик, за да протестира срещу навлизането на
Коментари Харесай

Руска ракета навлезе във въздушното пространство на Полша

Полша извика съветския дипломат, с цел да стачкува против навлизането на съветска крилата ракета във въздушното ѝ пространство. Ракетата е била изстреляна по цели в Западна Украйна. Подобен случай имаше и в края на декември.

Русия нанесе въздушни удари по Киев и по Лвовска област, която граничи с Полша. Няколко детонации раздрусаха украинската столица в ранните часове на деня.

По Лвовска област са били изстреляни към 20 ракети и седем нападателни дрона. Една от ракетите е навлязла в Полша.

" В 4.43 ч. сутринта съветска ракета наруши полското въздушно пространство. Обектът навлезе в полското въздушно пространство над село Осердув, Любелски административен регион и беше на територията на нашата страна за 39 секунди. Обектът навлезе на 1000-2000 метра във вътрешността в нашата страна ", изясни Владислав Кошиняк-Камиш, министър на защитата на Полша.



През цялото време на полета си обектът е бил следен с радарни системи. Заради офанзивата против Западна Украйна е задействана полската авиация и авиацията на съюзни страни. Част от съветска крилата ракета беше открита в парк в Киев, откакто е била прихваната по време на въздушните удари. Украинската Противовъздушна отбрана заяви, че е унищожила 18 съветски ракети и 25 дрона на съперника.



В същото време, Украйна е атакувала два съветски десантни кораба при удар по град Севастопол на анексирания полуостров Крим. Поразени са десантните кораби-амфибии „ Ямал “ и „ Азов “ и редица инфраструктурни обекти на Черноморския флот.

Русия надали ще успее да отбрани всичките си петролни рафинерии от офанзиви на украински дронове. Дроновете са извели от строя най-малко 10% от потенциала на съветските рафинерии, твърди английското министерство на защитата. Тези удари водят до финансови загуби за Русия и засягат вътрешния пазар на горива.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР