Полша иска временно да преустанови предоставянето на убежище на мигранти,

...
Полша иска временно да преустанови предоставянето на убежище на мигранти,
Коментари Харесай

Полша прекратява предоставянето на убежище на мигранти

Полша желае краткотрайно да прекрати даването на леговище на мигранти, съобщи министър-председателят на страната Доналд Туск, говорейки на конгреса на своята партия „ Гражданска платформа “ във Варшава.

„ Днес ще кажа на всеослушание, че един от детайлите на миграционната тактика ще бъде краткотрайното териториално прекратяване на правото на леговище. Ще диря в Европа признаването на такова решение “, сподели той.

Туск посочи, че е създал нова миграционна тактика за страната си, която ще показа на идващото съвещание на кабинета.

„ Знаем доста добре по какъв начин това право на леговище се употребява постоянно срещу същността на правото на леговище “, добави той.

Политикът даде обещание, че с приемането на миграционна тактика Полша ще понижи фрапантно противозаконната миграция до най-малко. Варшава също по този начин ще се отърве от практики, които де факто не дават отговор на нейните ползи и нарушават сигурността на страната и нейното население. Той съобщи, че Полша ще отстрани тези механизми, с цел да възвърне изцяло контрола „ върху това кой идва, за какво идва и какъв брой потребен може да бъде “.

Туск добави, че страната ще приема единствено мигранти, които желаят да се интегрират.

„ Ако някой желае да пристигна в Полша за непрекъснато, за дълго време, да учи, да живее тук, той би трябвало да почита нашите стандарти, полските традиции, би трябвало да желае да се интегрира “, сподели политикът.

Той уточни Германия като отрицателен образец за неналичието на интеграция на новодошлите. Според него в продължение на доста години Федералната република е привличала доста мигранти въз основа на стопански ползи, само че в един миг е „ не запомнила за момента на интеграция “.

Той също по този начин акцентира, че Полша няма да се съгласи на европейски пакт за пренасяне на незаконни мигранти.

„ За укрепването на границата, даже да ме ударят по главата, ще бъда безусловно корав. Няма да въведем никакви европейски хрумвания, в случай че знаем, че те заплашват нашата сигурност. Никой няма да ме принуди или убеди “, съобщи Туск.

Европейската комисия към този момент показа предложение за ново съглашение за миграцията и убежището, учредено на квотна система. Този проект бързо бе спрян след рецензии от страна на Унгария, Полша и други страни, които се опълчиха на всяко условие за приемане на мигранти. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР