Полша и САЩ са се споразумели за шестте места, на

...
Полша и САЩ са се споразумели за шестте места, на
Коментари Харесай

Полша и САЩ са определили местата за дислоцирането на нови американски войници

Полша и Съединени американски щати са се споразумели за шестте места, на които ще бъдат дислоцирани нови американски бойци на полска територия. Това заяви министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак на обща конференция със съветника в Белия дом по националната сигурност Джон Болтън, съобщи Ройтерс.

През юни Варшава и Вашингтон се договориха за усилване на американското военно наличие в Полша, с цел да се противостои на възходящата съветска настъпателност след анексията на украинския Кримски полуостров, напомни организацията.

" Новата декларация, която е в осъществяване на предходните ни договорености, е отсрочена за визитата на президента Доналд Тръмп ", сподели Блашчак. Той акцентира, че документът е напълно координиран.
Болтън изрази страдание, че Тръмп е отсрочил визитата си в Полша, планувано за 1 и 2 септември. " Съжалявам, че президентът няма да може да взе участие в деянията, отдадени на 80-ата годишнина от началото на Втората международна война ", сподели той и увери, че визитата ще се състои при първа опция.

" Полша е доста скъп сътрудник на Съединени американски щати и на НАТО и харчи повече от 2 % от брутния си вътрешен артикул за защита ", сподели Болтън. Той добави, че напълно скоро ще бъде избрана нова дата за посещаване на Тръмп.

По-рано бе обявено, че Доналд Тръмп няма да пътува за Полша поради изключителната обстановка с урагана Дориан, който заплашва югоизтока на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР