Полша и Чехия са против плановете за разширяване на персонала

...
Полша и Чехия са против плановете за разширяване на персонала
Коментари Харесай

Полша и Чехия са против увеличаване на персонала на Фронтекс

Полша и Чехия са срещу проектите за разширение на личния състав на европейската гранична организация Фронтекс, опасявайки се, че ще получават по-малко европейски средства за пътна и железопътна инфраструктура. Това съобщи през днешния ден във Варшава полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Франс прес.

Централата на Фронтекс се намира в полската столица и организацията счита да построи там внушителна постройка върху терен, възложен й от полската страна, в очакване на доста разгръщане на службата, мечтано от Брюксел и Берлин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Европейска комисия и Германия това ще даде опция за по-голям надзор върху миграционните потоци, само че няколко страни в Южна и Източна Европа са срещу, смятайки, че разширение на ролята на Фронтекс би лимитирала суверенитета им.

" По наше виждане доста увеличение на чиновниците на организация Фронтекс е голословно ", съобщи пред публицисти Моравецки на обща конференция с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш.

" Такива оферти в действителност има. Нищо обаче не може да се направи без пари. Боим се, че по-голямо финансиране за Фронтекс би означавало по-малко финанси за структурните фондове, за построяването на пътища и жп линии ", съобщи Моравецки.

Полша надалеч не е след основните бенефициенти от кохезионната политика, получавайки в последните години към 10 милиарда евро чисти средства годишно, напомня Агенция Франс Прес.

" Във финансовата вероятност за 2021-2027 година желаеме най-много фондове за развиване на инфраструктурата, за районната политика и за Общата селскостопанска политика ", съобщи полският министър председател, наблягайки, че западните страни " извличат обилни облаги от европейската интеграция ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР