Полша и балтийските държави поискаха от Беларус да прогони руската

...
Полша и балтийските държави поискаха от Беларус да прогони руската
Коментари Харесай

Полша и балтийските държави с ултиматум към Беларус заради Вагнер

Полша и балтийските страни желаеха от Беларус да прогони съветската наемническа група " Вагнер ", чиито бойци се укриват там след несполучлив си протест против Москва, съобщи БГНЕС.

„ Поискахме от режима на президента на Беларус Александър Лукашенко неотложно да изгони групата " Вагнер " от Беларус “, сподели полският вътрешен министър Мариуш Камински след среща с сътрудниците си от Литва, Латвия и Естония.



Хиляди бойци на " Вагнер " са ситуирани в Беларус, която граничи с Русия, Украйна и Полша.

Лукашенко неотдавна сподели, че ще остави към 10 000 бойци от " Вагнер " в страната.

„ Хиляди, някои от които са нарушители, освободени от съветските затвори в подмяна на обещанието да се бият в Украйна, са надълбоко деморализирани и упрекнати в закононарушения против човечеството “, акцентира Камински.

„ Това е огромна група, способна на всичко “, добави той, предупреждавайки Минск, че Варшава ще затвори границата си със страната при положение на „ граничен случай “.

Трите страни също желаеха от Беларус „ неотложно да върне незаконните мигранти от граничните райони назад в родните им страни “.

Варшава също по този начин упрекна Минск и Москва, че провеждат нов миграционен приток в Европейския съюз за дестабилизиране.

Полската гранична защита заяви, че 19 000 мигранти са се пробвали да влязат в Полша от Беларус до момента тази година, спрямо 16 000 през цялата 2022 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР