Полша е готова да прати танкове Леопард на КиевНачалникът на

...
Полша е готова да прати танкове Леопард на КиевНачалникът на
Коментари Харесай

Владимир Путин смени командващия руската армия в Украйна

Полша е подготвена да прати танкове " Леопард " на Киев

Началникът на Генералния щаб на съветската армияВалерий Герасимов е назначен за командващ Обединената формация на съветските въоръжени сили в Украйна. Генерал Суровикин, именуван още военачалник Армагедон, който до неотдавна беше командващ, става негов заместител.

Освен това за заместници на Герасимов са назначени и главнокомандващият Сухопътните войски Олег Салюков и заместник-началникът на Генералния щаб генерал-полковник Алексей Ким, оповестява съветското министерство на защитата.

В рамките на интернационалната коалиция, която оказва помощ на Украйна, Полша е подготвена да прати рота танкове " Леопард-2 " немско произвеждане. Това заяви полският президент Анджей Дуда на украинския си сътрудник Зеленски в Лвов. Там е и литовският президент, заяви радио " Свобода ", предава вестник.

От думите на Дуда следва, че Полша ще съгласува пратката със съдружниците. Преди всичко става дума за Германия - производител на танковете. Представител на немското държавно управление заяви, че към момента не е получено питане от Полша.

Ротата се състои от три танкови взвода, всеки от които включва три танка, и танк за ръководство, т.е. става дума за 10 танка.

От дълго време Украйна моли Запада за танкове западно произвеждане поради по-успешното противопоставяне на съветската войска. Най-често се загатват " Леопард ", с които разполагат ред европейски армии. Германските управляващи акцентират, че решението за танковете не би трябвало да се взема единично, а в съгласуваност на съдружниците в НАТО.

Миналата седмица Германия даде обещание да прати в Украйна 40 бронирани бойни машини " Мардер ". Съединени американски щати оповестиха, че ще пратят 50 БМП " Брадли ", а Франция - бронирани разследващи машини. Решението за пратките е координирано - това е първият случай, когато Украйна ще получи западна бронирана техника.

Днес в Лвов се състоя тристранна среща на водачите на Полша, Литва и Украйна - страните от така наречен Люблински триъгълник. Зеленски благодари за помощта и сподели, че чака скоро още една западна страна да прати танкове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР