Полша днес подновява издирвателната операция за части от въздушния обект,

...
Полша днес подновява издирвателната операция за части от въздушния обект,
Коментари Харесай

Полша подновява издирвателната операция след нарушаването на въздушното ѝ пространство

Полша през днешния ден възобновява издирвателната интервенция за елементи от въздушния обект, за който се счита, че е нарушил полското въздушно пространство през вчерашния ден сутринта, съобщи Ройтерс, като се базира на полската войска.

" Информираме, че на 30 декември ще бъде осъществено сухопътно търсене в Любелско воеводство за вероятни детайли от обекта, който наруши полското въздушно пространство през вчерашния ден ", се споделя в известие на оперативното командване на полската войска в обществената платформа " Екс ".

" Целта на издирването е дефинитивно да бъде доказано, че на полска територия не са останали никакви елементи от обекта ", се разяснява в изказването.

Представители на полските въоръжени сили обявиха през вчерашния ден, че обектът е напуснал въздушното пространство на страната три минути, откакто е навлязъл в него през границата с Украйна.

В издирвателната интервенция в Югоизточна Полша ще вземат участие към 480 военни от Силите за териториална защита, сподели още полското оперативно командване. Полското министерство на външните работи извика нощес съветския шарже д`афер, с цел да му изиска пояснение за нарушаването на полското въздушно пространство, напомня Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР