Полша, а не Украйна ще ремонтира съветските изтребители МиГ-29 на

...
Полша, а не Украйна ще ремонтира съветските изтребители МиГ-29 на
Коментари Харесай

Полша ще ремонтира българските МиГ-29, след като първоначално избраната фирма се отказа от поръчката

Полша, а не Украйна ще ремонтира руските изтребители МиГ-29 на България. Класираната преди всичко компания " Терем-Холдинг " ЕАД се е отказала да подпише контракта. Това оповестява Нова телевизия, като се базира на информация от Регистъра за публични поръчки.

Плановете бяха точно това сдружение да извърши публичната поръчка, която е за ремонт на шест мотора за българските изтребители. Тя беше показала като подизпълнител украинското дружество „ Луцки ремонтен цех „ Мотор ", чийто дял за осъществяване беше 90% от общия размер на поръчката.

Сега обаче ремонтните действия ще бъдат осъществени от полската компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A, която беше класирана на второ място в поръчката. Предложената оферта е на цена от близо 9 млн. евро.

Поръчката беше оповестена от Министерството на защита през април и включва осъществяване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест мотора за МиГ-29 за възобновяване на техния междуремонтен запас и междуремонтен период на работа. Срокът за осъществяване е не повече от девет месеца.

България към момента употребява руските изтребители, с цел да охранява въздушното си пространство, само че разполага с стеснен флот от МиГ-29. Поддръжката им стана изключително сложна на фона на войната в Украйна и има заплаха самолетите да бъдат приземени до края на тази година.

С тяхното приземяване страна няма да може да извършва бойното си дежурство и е допустимо да настъпи миг, в който България няма да може да пази сама небето си. Затова военното министерство стартира договаряния за нови мотори или за ремонт на актуалните още през 2022 година Усилията му доведоха до.

По-рано тази седмица от военното министерство анулираха друга социална поръчка, обвързвана с изтребители - тази за придобиването на шест мотора за МиГ-29. Причината от отхвърли е, че ведомството по този начин и не събра предложения от искащи да я изпълнят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР