Полпозишън на пистата Ерманос Родригес“ е може би един от

...
Полпозишън на пистата Ерманос Родригес“ е може би един от
Коментари Харесай

Верстапен: Ще ни трябва добър старт

Полпозишън на пистата „ Ерманос Родригес “ е може би един от минимум мечтаните за целия сезон във Формула 1. Причината за това е доста дългият спринт то първия завой на мексиканското трасе, който е повече от 800 метра.

Това дава страховит късмет на водачите от втора и трета редица да се възползват от резултата на въздушното евакуиране и да поведат в прекъсването за първия завой. Точно това направи и Макс Верстапен през предходната година, когато той потегли трети, само че влезе в слипстрийма на тръгналия първи Валтери Ботас и изпревари освен финландеца, само че и Люис Хамилтън в първите завой.

Утре обаче Верстапен ще бъде в позицията на Ботас от преди 12 месеца и ще би трябвало да се отбранява в първите метри на надпреварата. След извоюваната от него подготовка на „ Ерманос Родригес “ той съобщи, че ще му е необходим доста мощен старт, с цел да може да се оправи с Джордж Ръсел и Хамилтън в спринта до първия завой.

„ Добра подготовка, беше на ръба, само че след третата подготовка направихме няколко промени и съумях да вляза в темп. Да бъда на полпозишън тук е необикновено, само че и спринтът до първия завой е доста дълъг, тъй че ще ни е необходим мощен старт. Аз мисля, че ние имаме бърза кола, а в последна сметка това е най-важното “, сподели Верстапен.
 Верстапен със страховит първи полпозишън в Мексико, Ръсел ще започва 2-ри Верстапен със страховит първи полпозишън в Мексико, Ръсел ще започва 2-ри
Той също по този начин показа и своите упования за самото съревнование, в което предвижда, че водачите на Мерцедес ще бъдат доста бързи. Ръсел и Хамилтън ще започват надлежно втори и трети в утрешния ден.

„ Състезанието ще е оспорвано. Мерцедес нормално имат положително спортно движение. Тази вечер ще решим на каква тактика да заложим “, съобщи международният първенец.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР