Половината от страните от Г-20 не подкрепиха и не наложиха

...
Половината от страните от Г-20 не подкрепиха и не наложиха
Коментари Харесай

Bloomberg: Половината страни от Г-20 не подкрепиха санкции срещу Русия

Половината от страните от Г-20 не поддържаха и не постановиха огромни наказания против Русия поради войната в Украйна.

Висши западни чиновници се застъпиха за твърда икономическа обсада на Русия и бяха сюрпризирани от неналичието на единодушие от доста страни от Г-20, написа Bloomberg.

Най-голямата стопанска система, която не поддържа стопански напън върху Русия, е Китай, отбелязва организацията. Русия е подкрепена и от Индия, Бразилия, Южна Африка (страните от БРИКС) и Турция.

Липсата на единна позиция усложнява приемането на световни ограничения против Русия, за които западните страни се застъпват, да вземем за пример ограничение на цената на съветския нефт.

Американският вестник The Washington Post заяви в петък, базирайки се на данни от украинското разузнаване, че Русия се надява на помощта на Турция да заобиколи глобите. Това сочи предлагането на Москва, засечено от украинското разузнаване преди срещата сред Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, която би трябвало да се организира в петък в Сочи, написа изданието.

Според прихванатите известия от Турция се желае да разреши на Русия да закупи дялове в турски рафинерии, петролни терминали и резервоари. Това може да помогне да се скрие произходът на петрола и да се заобиколят глобите, по-специално частичното петролно ембарго на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР