Половината от политическите партии, които сега са в парламента, водеха

...
Половината от политическите партии, които сега са в парламента, водеха
Коментари Харесай

Кацаров поиска половината партии в парламента да поемат отговорност за смъртността от коронавируса

Половината от политическите партии, които в този момент са в Народното събрание, водеха намерено или прикрито акции против имунизацията против ковид. Смятам, че те също би трябвало да споделят частично отговорността за високата смъртност, тъй като умират най-вече неимунизирани хора. Това съобщи служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

По принцип имаме най-висока смъртност в Европа, 90% от умрелите в пандемията са неимунизирани, а здравната система е неприятно проведена – това повтори за следващ път здравният министър за какво сме първенец по смъртност от КОВИД-19. Но настоя, че леталитетът е бил статистически по-висок при предходните талази – в случай, че в класацията на The Economist към 6 декември сме! Кацаров съобщи пред bTV и, че организацията в лечебните заведения била съвършена.
ГЕРБ: Кацаров да вкара зелен документ за депутатите или да го анулира за всички
Опасен казус е отхвърлянето на предлагането ни в постройките на Народното събрание да се влиза със зелен документ. Това съобщи предс...

Ами не желаят да го одобряват – по този начин Кацаров изясни. И попита какво да се направи, щом хората ги разколебават от парламентарната естрада, че това е верният път.

Какво ни чака с Омикрон?

Относно Омикрон, Кацаров акцентира, че нито един вид на ковид не ни е прескочил, по тази причина и този няма да ни прескочи. Прави се всичко належащо, добави той, като беше запитан какво се прави като следене на случаи. Предприели сме всички нужни ограничения навреме, сподели Кацаров. По думите му, българските граници били затворени за страните от южната част на Африка доста по-рано, в сравнение с го създали западните страни. Още:

Никой не е предпазен. Защитени може да се усещат тези, които са построили имунна отбрана, акцентира Кацаров, без да разяснява най- – откакто беше запитан дали Омикрон ще ни срине в допълнение.

Кадрови и политически решения
На фона на високата смъртност: Здравният министър твърди, че коронавирус вълната е пречупена
„ Пречупихме вълната. Броят на инфектираните понижава, а този на имунизираните и тестваните се усилва. Броят на хората в лечебни заведения н...

Тя се оправи чудесно с организацията на противоепидемичните ограничения. Тя се оправи ослепително – тъкмо в тази обстановка, настоя доктор Кацаров за какво даде премия на съветника си проф. Мира Кожухарова, откакто сме номер едно по смъртност от ковид. Припомняме по какъв начин реагираха наши топ експерти, работещи в чужбина, на тази вест: ".

За изказванието на на неговото мнение, отговорът беше – той беше болен последните 2 месеца. Работили сме с него няколко месеца, сподели той. И иронизира, че Кунчев можел да направи огромна осведомителна акция за изгодата от имунизациите, до момента в който бил в ръководството на ГЕРБ. Според доктор Кацаров, неприятният старт на акцията предопредил настоящето развиване, само че хората почнали да осъзнават какъв брой е значимо: „ Виждам хора, които се държат като европейци ”.

Здравният министър отхвърли и, че е саботирал просветителния министър акад. Николай Денков. И изясни, че поначало всяко ведомство единствено осигурявало коронавирус тестванията за бранша, за който отговарял. Ние им помогнахме, настоя Кацаров, който видя като „ ослепително ” представянето си по тематиката. По думите му, с предоставените пари са купени 3 пъти повече проби, в сравнение с по принцип е цената.

„ Сгазил е лука някъде ” – това съобщи Кацаров за освободения си зам.-здравен министър доктор Димитър Петров, откакто беше питан дали не е тъй като доктор Петров е отправил рецензии към коронавирус тестванията, изискванията по договорите (беше поставена в началото наказателна клауза 0,5% за ден закъснение, след това стана 10% и компаниите се отхвърлиха, съгласно доктор Петров) и персонални решения за това на Кацаров. Не е правилно, отговори доктор Кацаров.

Д-р Кацаров сподели и, че казусът с подправените зелени документи е доста сериозен. Ако съдът осъди упрекнати лекари, няма да могат да практикуват още веднъж, съобщи той.
Лекарите от болница „ Лозенец “: Кацаров прави безумия
Колективът на болница „ Лозенец “ е изправен пред голямо тестване, това обявиха протестиращи лекари от лечебното заведение,...

За болница „ Лозенец ” доктор Кацаров съобщи, че решението там да е Националната детска болница е изрично. В двора на болница „ Лозенец ” може да се построи новият корпус на Педиатрията, акцентира той. Едната болница се влива в другата, управлението остава, няма да има назначение на нови лица, съобщи доктор Кацаров след въпрос дали не прави всичко заради користни аргументи.

Смятам, че направих най-хубавото. Няма груба неточност, приключи служебният здравен министър.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР