Половината от основните бойни танкове на Русия вероятно са били

...
Половината от основните бойни танкове на Русия вероятно са били
Коментари Харесай

САЩ: Русия вероятно е загубила половината от тежките си танкове в Украйна

Половината от главните бойни танкове на Русия евентуално са били унищожени или пленени от Украйна, съобщи почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати.

Русия “вероятно е изгубила половината от запасите си от съществени бойни танкове в боеве или поради пленяване от украинците ”, съобщи помощник-министърът на защитата по въпросите на интернационалната сигурност Селесте Уоландър по време на виртуално събитие на Центъра за нова американска сигурност.

Оценката на Уоландър – която не даде точна цифра за броя на танковете, изгубени след нахлуването на Русия през февруари 2022 година – идва в миг, когато Украйна е на път да получи ресурс от тежки западни танкове от своите западни поддръжници.

Англия съобщи, че нейните танкове Challenger 2 ще бъдат ситуирани в Украйна през март, до момента в който Германия и нейните съдружници имат за цел да доставят батальон от танкове Leopard 2 в Киев до април.

Съединените щати също дадоха обещание батальон от своите танкове M1 Abrams, само че се чака те да дойдат доста по-късно.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР