Половината от населението на Европейския съюз вече е напълно ваксинирано

...
Половината от населението на Европейския съюз вече е напълно ваксинирано
Коментари Харесай

Половината от населението на ЕС е напълно ваксинирано

Половината от популацията на Европейския съюз към този момент е изцяло имунизирано против COVID-19. Това демонстрират изчисленията на " Франс прес ", основани на публични източници.

Това са общо 223,8 млн. души, които са получили две дози ваксини като Pfizer, AstraZeneca или Moderna, единична доза след възобновяване или еднодозова ваксина като тази на Johnson & Johnson.

От 27-те страни членки, 13 са минали 50-процентния предел за цялостна имунизация, в това число четирите най-населени страни в Общността: Испания (58%), Италия (54%), Франция (53%) и Германия (52%).

Най-ваксинираните страни в Европейски Съюз са Малта (74%), Белгия (59%) и Испания (58%).

Най-малко имунизирани са България (14%) и Румъния (25% ).

Близо 60% от популацията на Европейски Съюз (59,5% или 265,9 млн. души) е получило най-малко една доза ваксина съгласно данните.

Европейският съюз, който продължава да имунизира със постоянни темпове, към този момент изпревари Съединени американски щати: към 1 август американците са ваксинирали изцяло 49,7% от популацията си (в съпоставяне с 49,8% за ЕС) и са имали 57,8% имунизирани с първа доза (в съпоставяне с 59,3% за ЕС).

Всеки ден през последната седмица Европейски Съюз е ползвал дози на 0,6% от популацията си, което понижава, само че остава три пъти по-високо от това в Съединени американски щати (0,2%).

Към днешна дата в Европейски Съюз са утвърдени четири ваксини, създадени от Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Оксфорд и Johnson & Johnson.

В допълнение към това Унгария и Словакия също употребяват ваксини, неодобрени от Европейската организация по медикаментите (EMA), които са създадени в Русия или Китай.

През последните седмици броят на инфектираните с ковид в Белгия внезапно нараства. Средно три смъртни случая дневно вследствие на ковид се записват в Белгия след внезапното нарастване на случаите на ковид през юли, съгласно последните данни от тази заран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР