Половината от населението на Европейския съюз е напълно ваксинирано срещу

...
Половината от населението на Европейския съюз е напълно ваксинирано срещу
Коментари Харесай

ЕС изпреварва САЩ по процент на ваксинираните

Половината от популацията на Европейския съюз е изцяло имунизирано против COVID-19, съгласно статистика на Агенция Франс Прес, с което изпреварва Съединените щати в акцията за имунизация.

Почти 224 милиона души в 27-те държави-членки са обхванати, като Испания е отпред в групата от по-големи страни с имунизирани 58,3% от популацията си, следвана от Италия (54,4%), Франция (52,9%) и Германия (52,2%).

Числата значат, че към този момент е изпреварила Съединени американски щати в напъните за имунизиране.

Около 49,7% от популацията на Съединени американски щати са изцяло имунизирани, само че процесът се забавя, изключително в консервативните щати на Юга и Средния запад.

Страната реализира задачата на президента Джо Байдън да приложи най-малко една доза на 70% от възрастните в понеделник - съвсем с месец забавяне – когато най-новата вълна от инфекции докара хоспитализациите до равнищата, следени предишното лято.

Съединени американски щати изостават и от северната си съседка Канада, която стартира по-късно своята имунизационна акция, само че до момента е ваксинирала изцяло 59% от своето население.

В Европейски Съюз първи дози са получили 59,3% от популацията, съгласно статистиката на AФП от публични източници, до момента в който Съединени американски щати са малко обратно с 57,8% според последните данни, оповестени в понеделник.

Малката островна страна Малта оглавява конкуренцията в Европейски Съюз с три четвърти от жителите си изцяло имунизирани, следвана от Белгия с 58,9%. В дъното на европейската ранглиста са балканските съседи България (14,5%) и Румъния, която е покрила една четвърт от популацията си.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР