Половината германци смятат, че израелските военни действия, предприети в ивицата

...
Половината германци смятат, че израелските военни действия, предприети в ивицата
Коментари Харесай

Според половината германци израелските действия в Газа са прекомерни, показва проучване

Половината германци считат, че израелските военни дейности, подхванати в линията Газа в отговор на терористичното нахлуване на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " на 7 октомври, са несъразмерни, съобщи ДПА, като се базира на изследване на публичното мнение.

Мнението застъпват 50% от участниците в социологическото допитване, извършено от института " Инфратест димап " по поръчка на немския публичен ефирен канал АРД.

Този дял е с 9 процентни пункта по-висок спрямо сходно проучване от ноември. Според новото изследване 28% дефинират военния отговор на Израел като симетричен, а 5% са на мнение, че той не е задоволително безапелационен.

Едва 23% считат, че дейностите на израелската войска са оправдани, макар че от тях да страда палестинското гражданско население, а 61% са на противоположното мнение.

Въпреки всичко, запитани кой е виновен за пагубните условия в линията Газа, към три четвърти от интервюираните показват придвижването " Хамас ", като съгласно 39% то носи цялостната отговорност, а съгласно 34% единствено ненапълно.

Шейсет и два % от запитаните разпореждат отговорността на Израел, като съгласно 19% еврейската страна носи цялостната отговорност за ситуацията, а 43% единствено отчасти.

Войната в Газа беше провокирана от най-голямото кръвопролитие в израелската история, което беше осъществено на 7 октомври от бойци на " Хамас " и други екстремистки групировки.

Израел отговори с масирани бомбардировки, а скоро по-късно и със сухопътно нахлуване в линията Газа. Според следените от " Хамас " здравни управляващи в Газа жертвите в палестинския анклав досега са 30 800, а ранените - съвсем 72 300, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР