Половината български ученици от 1 до 7 клас в страната

...
Половината български ученици от 1 до 7 клас в страната
Коментари Харесай

Половината ученици до 7 клас със собствени шкафчета до 15 септември

Половината български възпитаници от 1 до 7 клас в страната ще имат шкафчета в учебно заведение, с цел да си прибират учебниците и да не им тежат раниците. Това даде обещание просветителният министър Красимир Вълчев в коридорите след присъединяване си в парламентарния надзор.

Доставките евентуално ще бъдат направени евентуално към лятото. Учениците от 1 до 7 клас са почти 450 000, сподели министърът.

"Ние предвиждаме, че сред 150 000 и 200 000 шкафчета ще бъдат закупени за тази година. В момента в част от учебните заведения за част от учениците има шкафчета, тъй че не тръгваме от нула. Надяваме се есента да имаме шкафчета за половината възпитаници от първи до 7 клас ", съобщи Красимир Вълчев, представен от "Канал 3 ". Най-напред ще получат парите за шкафчета тези учебни заведения, които са поискали минимум пари.

"Разбира се, учебните заведения могат да закупят шкафчета и на по-висока стойност, в случай че дофинансират от своите бюджети. Не е правилно, че дребните учебни заведения няма да имат достъп, а огромните учебни заведения ще имат ", отхвърли министърът поради и по-малките бюджети на учебните заведения с по-малко възпитаници. "Малките учебни заведения би трябвало да купят по-малко шкафчета, а и след измененията в модела на финансиране някои дребни учебни заведения имат повече финансови благоприятни условия, в сравнение с някои огромни ", опонира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР