Половин милион работни места във Великобритания са застрашени, ако преди

...
Половин милион работни места във Великобритания са застрашени, ако преди
Коментари Харесай

500 000 работни места във Великобритания заплашени от Брекзит

Половин милион работни места във Англия са застрашени, в случай че преди излизането на страната от Европейския съюз не бъде подписано съглашение за бъдещите й връзки с общността, предизвести кметът на Лондон Садик Хан, представен от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Това сочи изследване, което той е поръчал на консултантската компания Cambridge Econometric. В него се споделя, че съществува заплаха от " изгубено десетилетие " на доста по-слаб стопански напредък, който ще докара до загубата на 482 000 работни места и на 50 милиарда английски лири (67 милиарда долара) от изгубени вложения до 2030 година, в случай че най-лошият сюжет се трансформира в действителност.

Хан прикани министър-председателката Тереза Мей да подсигурява, че Англия ще избегне подобен излаз посредством договаряне на съглашение, което да разрешава на страната да остане в общия пазар и митническия съюз.

Проучването обгръща девет бранша - от строителството до финансите. Най-много ще пострадат финансовите и професионалните услуги, които ще изгубят 119 000 работни места в страната.

Следват науките и технологиите (-92 000) и строителството (-43 000), добавя Агенция Франс Прес.

Само в Лондон изгубените работни места могат да доближат 87 000, само че при все че столицата ще пострада по-малко от останалата част на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР