Половин килограм живак задържаха на 21.10.2017 г. митническите и гранични

...
Половин килограм живак задържаха на 21.10.2017 г. митническите и гранични
Коментари Харесай

Митничари спипаха половин килограм живак в чантата на жена

Половин кг живак задържаха на 21.10.2017 година митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Токсичното вещество е намерено в дамска чанта на 44-годишна жена, пътуваща в лек автомобил с българска регистрация от Турция за България. 
Шофьорът и петимата пасажери декларирали пред българските митнически чиновници, че не придвижват нищо за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. При инспекцията в дамската чанта на една от пътничките е открита картонена капсула, съдържаща стъклено шише с непрозрачна сребриста течност, отговаряща по външен тип на живак. Откритото шише е с етикет с надпис Mercury /Civa % 99.99, с тегло 0.500 грама. На веществото ще бъде осъществена лабораторна експертиза. 
По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор при Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На дамата е повдигнато обвиняване по чл.242, ал.1 писмен знак " г " от Наказателен кодекс.
Според специалисти живакът се употребява при направата на бижута от благородни метали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР