Половин година след предсрочните избори за 44-то Народно събрание, "ВОЛЯ"

...
Половин година след предсрочните избори за 44-то Народно събрание, "ВОЛЯ"
Коментари Харесай

Изненадите, ако има избори сега у нас - кой отпада от НС

Половин година след предварителните избори за 44-то Народно заседание, "ВОЛЯ " на Марешки не би намерила място, а Реформаторският блок би имал повече проценти от нея. Това излиза наяве от представително изследване на "Алфа Рисърч " за настройките на жителите през септември, измежду 1030 души.

ГЕРБ (25.1%) резервира електорална преднина от 6% пред Българска социалистическа партия (19.3%), което значи че при нови избори през днешния ден, двете партии биха разполагали с почти сегашния си брой депутати.

Малко по-голяма е динамичността в отношението към техните водачи. Бойко Борисов резервира 32% утвърждение, само че спрямо юни нараства и делът на критиците му - от 35% на 39%.

Въпреки дейното настъпателното държание на Корнелия Нинова по редица въпроси, Българска социалистическа партия не съумява да уплътни опозиционната си роля, което коства 3% от персоналния рейтинг на водача й (от 27% до 24%), както и лек растеж в отрицателните оценки.

Обединените патриоти бележат прочут електорален спад спрямо юни (от 7.2% на 5.9%).

Ако сходен тренд е присъщ за тях в интервалите, когато липсва предизборна готовност, то в персоналното отношение към водачите е налице нетипична наклонност. Всеки един от тримата е най-малко на двойна отдалеченост от другия. Красимир Каракачанов резервира високия си партиен рейтинг (29% одобрение) и остава твърдо на втора позиция след Бойко Борисов.

Валери Симеонов покачва с 1% последователите си (до 14 на сто), само че генерира и сериозен растеж на неодобрението. Волен Сидеров остава на 5% утвърждение и с едни от най-високите равнища на отрицание. Проучването е направено преди сватбата му с Деница Гаджева.

Електоралната динамичност на Движение за права и свободи (4.8%) и неговия водач е слаба, като за момента позициите на Движението измежду гласоподавателите му не наподобяват разтърсени.

Официално: Това е новото държавно управление на Борисов

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЦЕЛИЯ НОВ КАБИНЕТ "БОРИСОВ " 3 ТУК

Най-сериозна смяна записва изследването при партия Воля и нейния водач Веселин Марешки,

които бързо вървят по стъпките на ББЦ и Бареков от предходния парламент. За три месеца персоналният рейтинг на Марешки е понижен със 7 на 100, а с 1.8% електорална поддръжка партията му би останала под чертата, в случай че през днешния ден имаше избори за Народно заседание.

Румен Радев и Бойко Борисов са най-харесваните политици у нас

Галъп: 32% от българите са видели или потърпевши от експанзия

Общи Реформаторския блок, „ Да, България” и „ Нова република” биха имали 4.5% от гласоподавателите в страната, само че нито една от тях не се откроява като любимец. Относително високият дял интервюирани (7.9%), твърдящи, че биха избрали "друга " политическа мощ идват главно от младото и приблизително потомство отвън столицата, подкрепили на последните избори някоя от по-малките партии и разочаровани от неналичието на свое политическо посланичество.

През септември държавното управление резервира позитивните си оценки съвсем без смяна (21%).

Те обаче са съпроводени от по-съществен растеж в каузи на неговите съперници: от 33% до 38%. Твърдо зад кабинета застават само последователите на ГЕРБ (49%). Доста по-различна е картината измежду гласоподавателите на съдружния сътрудник „ Обединени патриоти “ – едвам 13% от тях изричат утвърждение за работата на кабинета, против 41% отрицание.

Както и при започване на мандата, позитивните оценки за премиера са 32% против 39% негативни.

Борисов: Фактите приказват. Не ни отиват празни приказки

Предстоят съкращения в администрацията, ще обиден почивните бази

В личен проект той притегля главно гласоподаватели на ГЕРБ, а в по-малка степен - последователи на Обединените патриоти, Воля, извънпарламентарната десница.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР